Sok z mniszka lekarskiego regeneruje wątrobę

Sok z mniszka lekarskiego regeneruje wątrobę

Przygotowanie:

Wykopać wczesną wiosną sporo roślin mniszka wraz z korzeniami. Dokładnie je wypłukać pod bieżącą wodą, odrzucić drobne korzonki, przepuścić przez maszynkę do mięsa (albo sokowirówkę ) i wycisnąć sok. Świeżo wyciśnięty sok z mniszka lekarskiego można krótko przechowywać w lodówce. Aby go zakonserwować, do 5 szklanek soku należy dodać 1 szklankę spirytusu. Sok zawsze przechowuje się w szczelnych butelkach z ciemnego szkła, w chłodnym miejscu.

Stosowanie:

Przez pierwsze 5 dni sok pije się po 1 – 2 łyżeczki rano przed śniadaniem i po kolacji. Następnie dawkę zwiększamy do 2 – 3 łyżeczek ( też rano i wieczorem) przez 11 dni.
Później sok zażywa się po 1 łyżce 3 razy w ciągu dnia, po posiłkach. Sok rozcieńczamy małą ilością wody.
Czas trwania kuracji: około 5 – 6 tygodni następnie około 3 tygodni przerwy i rozpoczynamy ją od nowa.

Taki sok odtruwa i regeneruje miąższ wątroby i trzustki. Zapobiega zastojowi w woreczku żółci i ułatwia jej przepływ do dwunastnicy.
Skutecznie oczyszcza organizm ze szkodliwych produktów procesu przemiany materii ( np. kwasu moczowego)
Usuwa niestrawność, uczucie przejedzenia i wzdęcia. Z wielkim powodzeniem leczy anemię i trądzik. Skraca czas trwania wiosennego przesilenia. Dostarcza organizmowi wielu cennych witamin, soli mineralnych i enzymów.

Sprzyja procesowi odchudzania.