Chleb ziarnisty bezglutenowy ekspresowy

Chleb ziarnisty bezglutenowy ekspresowy
Jest pyszny, bezglutenowy i bardzo sycący.
Przepis:
• 400 g jogurtu naturalnego lub zsiadłego mleka
• 250 g płatków owsianych ekologicznych
• Wg uznania: nasiona słonecznika, dyni, sezamu, lnu, drobno posiekane orzechy włoskie lub laskowe w ilości po ok. 50 g lub ilość wg uznania
• 1 łyżeczka soli
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Przyprawy:
Oregano, suszone pomidorki z czosnkiem, czarnuszka, zioła toskańskie wg. własnych upodobań

Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy, masa ma być gęsta. Przekładamy do formy nasmarowanej masłem i posypanej otrębami. Piec w piekarniku w temp. 180 0k godziny. Potem wyjmujemy z foremki i zostawiamy do ostygnięcia.
Smacznego!