Mikstura przeciwbakteryjna i przeciwwirusowa
Mikstura która oczyszcza krew i poprawia jej cyrkulację, oczyszcza węzły chłonne i przepływ chłonki.
Zawiera 7 naturalnych najsilniejszych substancji przeciwbakteryjnych i przeciwwirusowych.
Poniższy przepis pochodzi z czasów średniowiecznej Europy, kiedy to ludzie nękani byli wszelkiego rodzaju chorobami, zarazami i epidemiami.
Składniki:
– 700 ml octu jabłkowego (tylko organiczny lub samodzielnie przygotowany)
– ¼ szklanki drobno posiekanego czosnku
– ¼ szklanki drobno posiekanej cebuli
– 2 świeże papryczki chili – możliwie najostrzejsze (dla ochrony oczu użyj rękawiczek)
– ¼ szklanki startego imbiru
– 2 łyżki startego chrzanu
– 2 łyżki kurkumy w proszku lub 2 kawałki korzenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz octu wsyp i dobrze wymieszaj w słoiku. Następnie zalej octem w proporcji 2/3 suchych składników i 1/3 octu. Dobrze zakręć i wstrząśnij.
Trzymaj słoik w suchym i chłodnym miejscu przez 2 tygodnie od czasu do czasu wstrząsając. Następnie przecedź przez gazę i wyciśnij do sucha. Płyn przelej do butelki. Suche pozostałości można używać jako przyprawę w kuchni.
Dawkowanie:
Podczas choroby: pij po 1 łyżeczce do 6 razy dziennie.
Wzmacniająco: pij codziennie jedną łyżeczkę i zwiększaj dawkę, aż będziesz mógł pić pół szklanki.
Można po wypiciu zjeść kawałek cytryny lub pomarańczy, zabije ostry smak.
Bezpieczny dla dzieci i kobiet w ciąży !