Candida – mikstura przeciw grzybom dla wszystkich

Kuracja przeciw drożdżycy  ( sposób domowy)

 

W tej recepturze połączone są dwa znane sposoby:
działanie naturalnych antybiotyków przeciw grzybicy zawartych w czosnku oraz
– zastępowanie grzyba w jelitach bakteriami kwasu mlekowego.
 Czosnek ma rewelacyjne działanie antygrzybiczne.

Ma natomiast istotne wady. Skóra wydziela po spożyciu czosnku bardzo nieprzyjemną woń oraz wiele składników czosnku nie trawi się w przewodzie pokarmowym (zwłaszcza chorego na grzybicę) powodując wzdęcia oraz złe samopoczucie.

Bakterie kwasu mlekowego są drogie i trzeba je spożywać w dużej ilości by wyprzeć candidę. Poza tym giną w kwaśnym soku żołądkowym.  W tej kuracji zastosowane jest bardzo tanie źródło bakterii kwasu mlekowego.

Jest to  kapusta kiszona lub kiszone polskie ogórki, również ich soki (muszą być nie zepsute i mieć dobry smak).

Tu występuje połączenie czosnku z kiszoną kapustą lub kiszonymi ogórkami.
Receptura jest   skuteczna i co najważniejsze bardzo, bardzo tania!

Oto ona:

  1. Naczynie miksera elektrycznego dobrze umyć i opłukać.
    Do miksera dolać nieco wody nisko mineralizowanej (dalej tylko taką używać) by woda przykrywała nieco noże miksera. Nie używać wody mineralnej o dużej zawartości soli mineralnych.
    2. Dużą główkę lub dwie małe czosnku obrać. Odkroić miejsca chore. Powinny zostać wyłącznie zdrowe ząbki. Wrzucić ząbki do naczynia miksera.
    3. Wrzucić garść kapusty kiszonej, dolać sok jeśli jest, można dodać ogórki kiszone wraz z sokiem lub razem ogórki z kapustą (kapusta i ogórki winny być zdrowe i o dobrym smaku).
    4. Obrać cytrynę z żółtej skórki (nie trzeba wyciskać soku) i tak obraną wrzucić do miksera.
    5. Dodać 2, 3 duże łyżki stołowe oliwy z oliwek lub oleju lnianego ( tłoczone na zimno i nieoczyszczone).
    6. Dodać wody 3 cm nad całość. Miksować 1 do 2 minuty aż całość się rozdrobni. Dolewać wody tak by konsystencja była płynna i miksować jeszcze trochę. Nie przekraczać dla bezpieczeństwa temperatury 31°C.

Proszę pamiętać, że temperatura 40°C zabija już korzystne dla nas bakterie kwasu mlekowego. Przechowywać w lodówce w temp 5°C.

Chciałam zaznaczyć, że bakterie kwasu mlekowego trawią już czosnek w naczyniu miksera. To zachodzi już w ciągu paru minut, a później w naszym żołądku i jelitach. Dzięki temu trawieniu zupełnie znikają nieprzyjemne zapachy czosnku.

Czosnek stabilizuje bakterie tzn. pozwala na rozwój tylko korzystnych dla nas bakterii kwasu mlekowego, inne nie rozwijają się lub giną. Olej łagodzi ścianki żołądka i jelit tak, że składniki czosnku przenikają powoli do organizmu i nie wywołują szczypania i bólu.

Cytryna świetnie oczyszcza organizm, a całość moim zdaniem jest bardzo dobra, lepsza od wszystkiego co do tej pory przyjmowałam. Taka mikstura jest nawet smaczna. To rodzaj zupy ogórkowej czy kapuśniaku, ale wytwarzanej w niskiej temperaturze bez gotowania, bardzo zaprawionej czosnkiem. 🙂  Można dodać świeżego koperku.

Stosowanie:

Zacząć od jednej dużej łyżki pól godziny przed każdym posiłkiem. Korzystne jest stosowanie na czczo. Można dojść do jednej szklanki przed posiłkiem, ale maksimum 3 szklanki dziennie.

Dzieci połowę dawki dla dorosłych.

Po miksturze nie chce się specjalnie jeść. Jest ona dzięki olejowi dosyć kaloryczna. Można zrobić sobie po niej mini głodówkę leczniczą.
Mikstura działa bardzo ostro i skutecznie. Jest lepsza od wszystkich i tych drogich i tych tanich i syntetycznych i ziołowych leków stosowanych przeze mnie. I kosztuje tyle co skromne jedzenie.

Candida dosłownie znika w oczach.   Mam nadzieję, że sporządzenie mojej mikstury nie przysporzy Państwu większych problemów. Zajmie to Państwu kilka minut i może być codziennym dodatkiem Państwa jadłospisu.

Życzę poprawy zdrowia.

Opracował Mirosław Sobolewski